Gorenje: Rekordnih 1,38 milijardi eura prihoda u 2010.

Bez autora
Mar 13 2011

Slovenska grupacija Gorenje je priopćtila da je u 2010. godini povećala profitabilnost i tržišni udjel, uprkos teškim ekonomskim uvjetima. Taj proizvođač bijele tehnike lani je ostvario neto profit od 20 milijuna evra, kao i prihode od rekordnih 1,38 milijardi eura, koji su bili 16,5 posto viši u odnosu na 2009. godinu. Najbolje rezultate na području na području zapadnog Balkana Gorenje je ostvarilo u Srbiji, na području zapadne Evrope u Nizozemskoj i Njemačkoj, a u istočnoj Europi su prednjačile Rusija i Ukrajina. Na poslovnu klimu na ključnim tržištima kompanije Gorenje su prošle godine loše utjecali visoka stopa nezaposlenosti, kao i valutni i kreditni rizici. Ta slovenska kompanija ne može više računati na dva velika kupca koji su bankrotirali - njemačku poslovnu grupaciju Quelle i hrvatski trgovinski lanac Pevec.

Gorenje: Rekordnih 1,38 milijardi eura prihoda u 2010.Slovenska grupacija Gorenje je priopćtila da je u 2010. godini povećala profitabilnost i tržišni udjel, uprkos teškim ekonomskim uvjetima.

Taj proizvođač bijele tehnike lani je ostvario neto profit od 20 milijuna evra, kao i prihode od rekordnih 1,38 milijardi eura, koji su bili 16,5 posto viši u odnosu na 2009. godinu.

Najbolje rezultate na području na području zapadnog Balkana Gorenje je ostvarilo u Srbiji, na području zapadne Evrope u Nizozemskoj i Njemačkoj, a u istočnoj Europi su prednjačile Rusija i Ukrajina. Na poslovnu klimu na ključnim tržištima kompanije Gorenje su prošle godine loše utjecali visoka stopa nezaposlenosti, kao i valutni i kreditni rizici.

Ta slovenska kompanija ne može više računati na dva velika kupca koji su bankrotirali - njemačku poslovnu grupaciju Quelle i hrvatski trgovinski lanac Pevec.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik